МВР потвърди: Загиналият бездомник пресичал неправилно

84-годишният старец бил познайник на хората в квартала

От МВР потвърдиха информацията на Plevenutre.bg за поредната трагедия на пътя в Плевен. Още снощи известихме за пътния инцидент, разиграл се на 26 септември и завършил фатално.

От полицията информираха, че около 06:45 часа сутринта е получен сигнал за настъпило ПТП на кръстовището на улица "Гренадерска" и булевард "Георги Кочев". Местопроизшествието е посетено от екип на сектор "Пътна полиция" при ОД на МВР – Плевен. Установено е, че товарен "Форд Кънект", управляван от 22-годишен от Плевен, при движение в посока бул."Георги Кочев" блъснал неправилно пресичащия пътното платно пешеходец – 84-годишен от Плевен. Мъжът е откаран в ЦСПМ - Плевен, където е починал.

На водача е взета кръвна проба за изследване. Уведомен е дежурен прокурор при ОП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал. 1, б. "в", във връзка с чл. 342, ал. 1 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

По наша информация старецът е бил бездомник, който живеел в района на болницата и нощувал по тревните площи, намиращи се в близост. Медицинският персонал и живущите в квартала дълго време не знаели какво да го правят.