Връчиха грамота за принос към отбраната на 100-годишен ветеран от Левски

Столетникът посрещна рождения си ден сред близки и приятели

Ветеранът от Втората световна война Ангел Петков Ангелов навърши 100 години на 27 септември. Той посрещна рождения си ден сред близки и приятели в град Левски. Роден е в с. Клисурица до Монтана. От 16-годишен до 93-ата си години е живял и работил в селото на поп Андрей - с. Медковец като мелничар. Има диплом за мотори с вътрешно горене с неограничена мощност. Техническите му познания намират приложение при оръдията по време на Втората световна война, за което е получавал и много отличия.

Вече 7 години живее в Левски в семейството на дъщеря си д-р Петкова. Има две дъщери, четирима внуци и пет правнуци, информират от пресцентъра на местната администрация.

На 29 септември Петя Чолакова - гл. експерт "Образование, култура и спорт” поздрави рожденика от името на Община Левски, поднесе му поздравителен адрес, цветя и голяма торта. Чолакова връчи и отличията и поздравите, изпратени до Ангел Петков Ангелов от Министерството на отбраната и Съюза на ветераните от войните. По повод 100-годишния юбилей той е удостоен с Грамота за принос към отбраната на страната със заповед на министъра на отбраната Николай Ненчев. С почетен плакет, грамота и поздравителен адрес той е удостоен и от доц. д-р Иван Сечанов – председател на Централния управителен съвет на Съюза на ветераните от войните на България.