Феновете на Спартак: Нека поставим рекорд срещу ЦСКА!

"Нека покажем, че Плевен заслужава голям футбол", призоваха най-верните спартаклии

Феновете на Спартак останаха повече от доволни след жребия за Купата на България, който прати тима на ЦСКА в Плевен. Най-верните спартаклии вече започнаха с организацията за мача и призоваха плевенчани за пълна мобилизация и рекордна посещаемост на двубоя.

Спартак ще домакинства на "червените" на 27-ми, 28 или 29 октомери. Срещата ще е в работен ден, но е повече от сигурно, че това няма да е решаващ фактор за броя на зрителите.

"Всички на стадиона! Нека покажем, че Плевен заслужава голям футбол! Нека след този мач отново да се говори за нас по всички медии и отново мачът да постави рекорд по посещаемост!", призоваха от фен страницата на Спартак във Фейсбук.

Припомняме, че преди четири години Плевен отново посрещна ЦСКА в спор за Купата на България, като тогава на стадиона имаше около 18 000 зрители. Което пък се превърна в своеобразен рекорд за футболната година в България. Тогава дори и "вечното дерби" не можа да събере толкова хора.

Все още не е ясно какво мисли полицията по въпроса. Органите на реда отказаха да охраняват двубоя през 2011-та заради състоянието на стадиона и риска от инциденти. Все пак с усилията на доброволци, стюарди и охранителна фирма се справихме. Към днешна дата съоръжението определено е в по-добро състояние, но при всички случаи ще е нужна страхотна организация, която да гарантира сигурността на хилядите, които се очаква да изпълнят трибуните.