Дъщерята на Йоско Исаев: Не са ни искали откуп, изчезна сякаш в нищото

Плевенският бизнесмен бил обезверен малко преди изчезването

Плевенският бизнесмен, който е в неизвестност от 22 дни, е бил обезверен малко преди изчезването. Това твърди неговият бивш бизнес партньор Илиян Михайлов, който го е видял в началото на август. Последните следи от Йоско Исаев се губят в столичния квартал "Мотописта". Там е намерен джипът му, дни след като бизнесменът е изчезнал. Сигнал за това подава жена му.

"Жена му ми се обади притеснена в 12 през нощта, разтревожена, че няма връзка с него. Посъветвах я по най-бързия начин да подаде жалба в МВР”, разказа Иван Иванов пред Нова телевизия, приятел и адвокат на Йоско Исаев.

Преди да изчезне Исаев имал среща с бизнеспартньора си Роберт Трейн. Седмици след като Исаев изчезва МВР обявява и Трейн за издирване, защото не го открива на адреса му в София.

"Не бих споделил виждането, че г-н Трейн е в неизвестност, не знам защо полицията така мисли, чувахме се няколко пъти. Знам, че той има бизнес в Германия и е възможно да е там”, заяви още Иван Иванов. Полицията търси Трейн, за да го разпита.

Адвокатът Иван Иванов разказа за стара вражда между Исаев и бивш негов бизнеспартньор - Илиян Михайлов. Враждата между двамата започва заради собствеността на една мелница, в която се намесва и трети човек. Оттогава се съдят за пари по всякакви търговски казуси.

"Няма смисъл да желая изчезването на Йоско, тъй като ми е длъжник”, заяви Илиян Михайлов пред Нова телевизия. "В началото на август го видях случайно. За пръв път каза, че всичко е безсмислено, че е разтревожен, депресиран, беше обезверен”, допълва той.

"Не е имал симптоми на депресия, беше притеснен, но не можем да говорим за депресия. Баща ми не дължеше пари на хората, финансовите му взаимоотношения бяха само с банки, но не знам на каква стойност са кредитите му. Досега никой не се е обаждал за пари, никой не е искал откуп. Не ходим с охрана", заяви дъщерята на Исаев - Виктория.

"Последно с баща ми се чух в 12.30 часа, майка ми също се е чула с него. Говорихме за кафето, какво трябва да направим за зимния сезон. Не звучеше притеснен или уплашен. Изчезна сякаш в нищото. Много нетипично е за него да не си вдига телефона. Даваше свободно до вечерта до към 22.00 часа, след това се включваше гласова поща. Няма доказателства, че е отвлечен и не мога да обвинявам никого. Надявам се да е в безопасност", каза още Виктория.