Деян Топалски разказа за най-тежката си битка на ММА ринга

Боецът от Плевен имал над 30 нюанса по лицето си след мач с грузинец

ММА представлява смесени бойни изкуства, името идва от английски: Mixed Martial Arts - MMA. Това представлява боен спорт, в който 2 съперници се опитват да постигнат надмощие един над друг, като използват широко разнообразие от позволени техники от бойни изкуства, включващи удари (страйкинг) и борба (граплинг).

Добре известни по света ММА организации са UFC и Прайд. Една от звездите във ВИП Брадър Деян Топалски също е боец в този спорт. Той разказа някои от своите преживелици.

"Кожата ми трудно се цепи. Нямам нито една аркада от бой, макар че при нас е нормално да има. Получавал съм тежки удари и окото ми се е затваряло, но аркади не съм имал", сподели плевенчанинът.

Дори и той обаче има случки, в които е бил от обратната страна - не на печелившия. Топалски пострадал много сериозно от грузинеца Заури Майсурадзе това лято и имал над 30 нюанса по лицето си след мача. Случката се разиграла в Св. Влас, където вместо с традиционни лекарства го излекували с руско мазило "екс синяк".

"Физически не се бях бил с такъв човек. Не можех да повярвам какво ми се случва. Първият рунд ме свали на земята и го изкарах по гръб, а той ме удряше през цялото време. Ухото ми беше счупено и почерня. Втория и третия рунд ги взех, но лицето ми след това не приличаше на нищо", разказа Топалски на съквартирантите си.