Информационното турне "Правата на младите хора в Европа" ще мине през Плевен

Освен информация и консултации, ще има и забавни игри с награди

Европейският потребителски център, който е към Комисията за защита на потребителите, организира информационно турне под мотото "Правата на младите хора в Европа”, съобщи БНР. То ще се проведе между 5 и 8 октомври във Видин, Свищов и Плевен. В него ще се включат и представители на Комисията за защита на потребителите, EURES (Мрежа от европейски служби по заетостта, която се координира от Европейската комисия), Центъра за развитие на човешките ресурси, Европейския иновационен и информационен център и Европейския информационен център EUROPE DIRECT - София.

Идеята на кампанията е хората да бъдат запознати какви са правата им като потребители в Европейския съюз, как могат да си потърсят работа зад граница и да са сигурни, че няма да ги излъжат в офертите, както и за какво да внимават, когато пътуват и почиват в чужбина, за да не си развалят настроението. Освен информация и консултации, ще има и забавни игри с награди.

През Плевен кампанията ще мине в сряда, 7 октомври, като ще се разположи щанд с информационни материали на централния площад „Възраждане” между 16,30 ч и 19 ч.