Правата на младите хора в Европа ще разясняват в Плевен

Информационното турне пристига и в нашия град

Европейският потребителски център към Комисията за защита на потребителите тръгна на информационно турне, което е под мотото "Правата на младите хора в Европа". Екипът на центъра ще бъде в Плевен в сряда, 7 октомври. Между 16.30 ч. и 19.00 часа на централния площад ще бъде разположен информационен щанд с материали.

Целта е хората да бъдат запознати какви са правата им като потребители в Европейския съюз, как могат да си потърсят работа зад граница и да са сигурни, че няма да ги излъжат в офертите, както и за какво да внимават, когато пътуват и почиват в чужбина, за да не си развалят настроението. Освен информация и консултации, ще има и забавни игри с награди.

В инициативата ще участват представители на Комисията за защита на потребителите, на Мрежата от европейски служби по заетостта, която се координира от Европейската комисия, Центъра за развитие на човешките ресурси, Европейския иновационен и информационен център и Европейския информационен център EUROPE DIRECT - София.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен