Осъдиха трима, извършили грабеж и побой край Къртожабене

Използвали дървени колове по време на деянието

Окръжният съд в Плевен осъди трима, извършили грабеж и побой в землището на Къртожабене, съобщиха от пресцентъра на Темида.

Тримата подсъдими Т.Т.Г. /31 г./, А.М.Н. /16 г./ и Т.М.Н. /18 г./ откраднали 500 кг. слънчоглед на стойност 250 лв. от нива, като нанесли побой на 45-годишния Д.И.М. Те му нанесли удари с дървени колове, с което причинили средна телесна повреда, изразяваща се във фрактура на кост на палеца на дясна ръка, довело до трайно затруднение на движението на десен горен крайник. Освен това, жертвата имал разкъсно-контузни рани на главата и по двете ръце.

Т.Т.Г. е осъден на четири години и четири месеца затвор при първоначален строг режим.

А.М.Н. е наказан с година и осем месеца лишаване от свобода, но с тригодишен изпитателен срок. След влизане на присъдата в сила ще бъде уведомена местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в Плевен, която да организира полагането на възпитателните грижи по негово отношение.

Т.М.Н. е осъден на три години затвор, но с петгодишен изпитателен срок. Съдът възлага възпитателната работа с него на полицейския инспектор по местоживеенето на подсъдимия.

Тримата побойници ще трябва да изплатят и пет хиляди лева глоба на Д.И.М. Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд – гр. Велико Търново.