Червенобрежани се радват на обновен екологичен кът за отдих

На обновената площадка най-много се радват децата

Успешно приключи поредният проект на Община Червен бряг - „Почистване, благоустрояване и възстановяване на зона за отдих в гр. Червен бряг“. Това информират от местната администрация.

Екологичният проект за изграждане на зона за отдих до ЖК „Победа” бе сред 18-те одобрени инициативи на общини, кметства, училища и детски градини в Плевенска област, които получиха финансиране по Националната програма “Чиста околна среда 2015” и обявения от МОСВ и ПУДООС конкурс “Обичам природата и аз участвам”.

С този проект Община Червен бряг успя да привлече нови 8989.64 лв. За благоустрояване на зоната за отдих в близост до най-големия жилищен квартал, в който живее една трета от населението на града. Площадката е разположена между улиците „Дядо Вълко“, „Търговска“ и „Вихрен“, в източната част на града. Общата стойност на проекта е 15 208.42 лв., като от тях собственото финансиране е 1562.44 лв. и остойностен доброволен труд - 4656.35 лв.

В рамките на проекта бяха изградени и възстановени алеите, затревени и озеленени с нови храсти и дървета, изградена бе настилка от каменни плочи на тревна фуга, поставени 4 броя пейки, 2 маси за пикник и 4 кошчета за отпадъци. На обновената площадка обаче най-много се радват децата, защото там вече се играе безопасно, монтирани са нови люлки и пързалка, има и една тенис маса. Благодарение на поставените 5 улични лампи, градинката се превърна бързо в любимо място за хората от квартала и през късните часове на денонощието.