Спартак (Плевен) ще прекъсва серия от 6 мача без победа в "Б" група

Плевенчани без Кристиян Григоров и Цветомир Тодоров в Панагюрище

Тежко гостуване предстои на футболистите на Спартак (Плевен). На 17 октомври, събота, възпитаниците на Бойко Цветков ще се изправят срещу тима на Оборище в Панагюрище в среща от 11 кръг, а загубата на нови точки може да се окаже фатална и да приближи тима до зоната на изпадащите.

В момента Спартак заема деветото място в подреждането с актив от 12 точки и голова разлика 16:16. Плевенчани се намират само на 3 точки от 13-ия в класирането Литекс II. В събота е повече от необходимо играчите да опитат да нарушат негативната серия от шест мача без победа. Припомняме, че последният им успех в първенството на "Б" група датира от 17 август, когато надвиха на собствен терен втория състав на Лудогорец с 2:0. Оттогава насам записаха 3 равенства и 3 загуби.

Задачата обаче няма да е никак лесна, тъй като Оборище нямат загуба като домакин от началото на шампионата. Статистиката сочи, че на собствен терен панагюрци са записали 3 победи и 1 равенство. Освен това са по-освободени психически и предвид петото си място в таблицата, което може да ги амбицира даже да погледнат и към "тройката".

Ситуацията за Спартак е усложнена и заради отсъствието на Кристиян Григоров и Цветомир Тодоров, които са наказани.