Убиецът на Цвети, Влади и Ники иска милост от съда задочно

Хуриет Сюлейманов избяга от страната и все още не е установен и задържан

Хуриет Сюлейманов, който преди година причини при зловеща катастрофа смъртта на трима млади плевенчани край Луковит, иска по-лека присъда от Апелативния съд в Търново, съобщи "24 часа". Делото е насрочено за понеделник, а жалбата е внесъл неговият защитник.

Шофьорът убиец избяга от страната и все още не е установен и задържан, въпреки издадената европейска заповед за арест, казаха от прокуратурата. През юни Ловешкият окръжен съд призна Хуриет Сюлейманов за виновен и му даде максималните 15 години строг затвор задочно.

На 5 май м.г. 30-годишният рецидивист с 12 присъди, който никога не е имал книжка, помете с БМВ-то си в насрещното колата на студентите от Плевен. Според експертизите луксозното возило ги е връхлетяло в тяхната лента с над 110 км/ч. В кървавото меле на място загинаха 20-годишните Владислав Горанов и Николай Ненков, а Цветелина Таслакова издъхна по-късно в болницата. В зверския удар средна телесна повреда получи и приятелят им Иван Иванов.

Вместо да окаже помощ, Хуриет избяга от местопрестъплението и се укри. После изчезна, докато беше под домашен арест, преди старта на процеса.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"