Андрей Ковачев: Плевен е от особена важност за икономиката на страната

Мисия

17-10-2015, 12:34

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Направиха първа копка на Алеята на спортната слава в Плевен (Галерия)

Евродепутатът заяви, че негов личен приоритет е снижаването на процента напуснали града

Както вече писахме, евродепутатът Андрей Ковачев бе в Плевен, за да направи първа копка, с която даде начало на изграждането на спортна площадка, обградена с имената и постиженията на великите плевенски спортисти. Това е първото по рода си спортно съоръжение, което съчетава стрийт фитнес на открито с история на забележими плевенски спортисти.

По време на посещението си в Плевен Андрей Ковачев се разходи из площада и общува с доста граждани. Най-често задаваните въпроси бяха свързани с реализирането на важни проекти с европейско финансиране като завършването на пеещия фонтан с трите водни огледала, реконструкцията на останала част от централна градска част, ремонти на културно-исторически паметници и доизграждането на спортна зала.

Евродепутатът се включи и в инициативата на Младежи ГЕРБ Плевен „Предизвикай кмета“, като отправи своето предизвикателство към проф. Димитър Стойков – Плевен да се превърне в европейски град на спорта. Послание, което д-р Ковачев каза още в първите минути на пристигането си в града.

Плевенчани се интересуваха живо от позицията на проф. Стойков и д-р Ковачев на тема повишаване на икономическата активност в региона. Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП каза, че негов личен приоритет е снижаването на процента напуснали Плевен. Данните на Евростат и националната статистика показват точно това. Плевен се стабилизира последователно през последните години.

“Разбира се това не е Дъблинското икономическо чудо, но виждаме реален растеж. Все по-често при мен идват хора от чужди фирми с въпроси за инвестиране на капитал в тази част на България.” – обясни на група плевенчани Андрей Ковачев.

Програмата на члена на Председателството на Европейския парламент приключи със среща с дейците на културата в гр. Плевен, на която присъства и председателят на Народното събрание Цецка Цачева. Темата на дискусията беше „Плевен – европейски център на културата“, в която активно участие взеха всички присъстващи. Не срещата бе представен отчет за извършеното в сферата на културата в гр. Плевен, възможностите за европейско финансиране на проекти, свързани с реконструкция и реновиране на културни и исторически паметници и сгради, както и възможността гр. Плевен да се превърне в културен център на Северна България.