Черната серия продължава - Спартак загуби и от Оборище

Плевенчани вече седем мача са без победа в "Б" група

Спартак (Плевен) не успя да прекъсне серията си от 6 мача без победа в "Б" група. Съставът на Бойко Цветков претърпя загуба в Панагюрище от местния Оборище с 0:2 и се приближи застрашително до зоната на изпадащите. Срещата бе от 11 кръг на първенството.

Плевенчани играха на стадион "Орчо Войвода" без три от основните си фигури - Кристиян Григоров, Цветомир Тодоров и Васил Шопов, което допълнително затрудни задачата им. Тихомир Тодоров пък излезе с капитанската лента в отсъствието на Шопов.

Тимът на Оборище поведе в резултата в 24-ата минута след попадение на Иван Колев. В 48-ата минута "спартаклии" останаха с 10 човека, след като червен картон получи Пламен Илиев, с което ситуацията на терена за тях стана още по-трудна. Бразилецът Ели Маркес сложи точка на спора в 83-ата минута, разписвайки се за 2:0.

Така Спартак вече е на десето място в класирането с 12 точки - само с три точки пред 13-ия Добруджа.

На 23 октомври, петък, Спартак ще приеме в Плевен отбора на Банско в среща от 12 кръг, като двубоят ще се яви генерална репетиция за осминафиналната битка от турнира за Купата на България с ЦСКА на 27 октомври.