Спартак (Плевен) удари Черно море насред Варна

Плевенчани изненадаха "моряците"

Спартак (Плевен) постигна втората си поредна победа в НБЛ, след като изненада Черно море Порт Варна като гост. Плевенчани надиграха варненци с 84:75 и вече имат два успеха от два изиграни мача в първенството, докато домакините са с 1 победа и 1 загуба, пише "Спортал".

“Моряците” вкараха първите два коша в срещата, но след това Спартак избухна с десет безответни точки, благодарение на които се откъсна на шест точки от съперника - 4:10. Играчите на Александър Дяковски останаха начело до края на първата четвърт, като най-голямата им преднина бе осем точки, а след нейния край водеха с 20:24.

Втората част започна отново със силни минути за варненци, в които те направиха серия от шест поредни точки за 26:24, а след това последва истинска гонитба в резултата, като двата тима изравняваха резултата общо пет пъти, преди Спартак отново да се оттегли с аванс, този път от 39:44 след кош на Самуел Франсис със сирената.

Битката стана още по-здрава през третата част, която бе белязана от редица обрати в резултата. Развитието на срещата продължи да върви кош за кош, но Черно море все пак дръпна за кратко - 60:56 три минути преди сирената. Плевенчани обаче пак финишираха добре и след серия от 9-2 водеха с62:65 след 30 минути.

Нови силен период на Спартак за първи път даде на селекцията на Дяковски двуцифрен аванс - 74:64 след 9-2 в средата на частта. “Моряците” се хвърлиха с всички сили в атака, но така и не успяха да се върнат в двубоя, а гостите показаха здрави нерви и реализираха шест наказателни удара в последните 30 секунди, за да триумфират с 84:75.

Самуел Франсис направи отлично включване като резерва за победителите с 26 точки и стрелба от игра 8/14. Миловн Савич вкара 22 точки и овладя 13 борби, а Урош Величкович се отчете с 19 точки и 5 асистенции.

За Черно море капитанът Пламен Алексиев наниза 23 точки, Никола Маравич добави 14, а Станислав Славейков остана с 11 и 9 борби.