Любовта към книгата отново събра плевенчани в Градската градина

Около 200 книги бяха дарени по време на инициативата "Плевен чете"

Любовта към книгата отново събра плевенчани в градската градина. Младежи ГЕРБ – Плевен организираха за втори път инициативата “Плевен чете”, която събра любители на прозата и поезията, писатели и обикновени хора. Нейната идея е да се дарят ненужни книги, а впоследствие събраните четива ще бъдат дарени на читалищата в Община Плевен.

“На Плевен му приляга да чете, да бъде културна столица на Северна България и да привлича млади и стари влюбени в книгата“, каза председателят на 43-то Народно събрание Цецка Цачева, която също уважи събитието.

"Плевен чете" предложи на плевенчани среща с миналото, настоящето, бъдещето, историята, футуризма и още от най-четените романи и новели на различни издателства. Още в сутрешните часове любители и ценители на хубавата литература разгледаха десетки книги на открито и предлагаха собствени заглавия. Oколко 200 са дарените книги днес, а томбола определи и щастливец, който получи ваучер за пазаруване от книжарница "Хеликон" на стойност 50 лева.

Припомняме, че първото издание на "Плевен чете" се проведе на 24 май и тогава плевенчани проявиха голям интерес към инициативата.