Сестри Ганеви: Когато си изграден като добър каратист, си и добър човек

Каратето е не само спорт, но и начин на живот

Шест златни медала донесоха българските състезатели от световното първенство по шотокан карате-до в Сърбия. Сестри Ганеви, които са родом от Плевен и също са сред призьорите от изминалата надпревара в Суботица, разкриха в ефира на TV7 повече за представянето на тима ни.

"Тайната на успеха е свързана с постоянството, тренировките и добрия отбор, както и с добрата комуникация между състезатели и треньор. Ние сме като едно семейство. Когато чувстваш толкова близки всички останали, ти играеш не само за България, но и за отбора. А и за себе си. Това е един сбор от неща, които трябва да постигнеш, за да станеш шампион. Освен това, трябва да овладееш и себе си по време на състезание, което е много трудно, защото емоциите, особено при мен, надделяват", сподели Адриана Ганева.

"Каратето е не само спорт, но и начин на живот, колкото и банално да звучи. Всеки един принцип на карате, може да се прилага успешно и в живота. Принципите, които сме научили, ги прилагаме в сфери като училище, работа, комуникация с другите хора. Когато си изграден като добър каратист, си и добър човек", допълни Борислава Ганева.

Следващото голямо предизвикателство пред тях е европейското първенство, което ще се проведе в Германия през март догодина.