Футболистите на Спартак са застанали твърдо зад своя капитан

Феновете се надяват, че днешните събития ще доведат до положителна промяна

Както вече стана ясно, Роберт Петров ще води Спартак (Плевен) занапред, а съдбата на Бойко Цветков на този етап остава неясна. Днес следобед на стадион "Плевен" се е провела среща между футболистите и ръководството, на която са присъствали и привърженици на клуба. Отборът твърдо е застанал зад Васил Шопов, който в крайна сметка е върнат в отбора от ръководството заради зародилото се напрежение. Капитанът на "спартаклии" е заявил категорично, че не иска да играе при Бойко Цветков, за което е бил подкрепен от съотборниците си.

За промените е натежал и фактът, че Спартак (Плевен) няма победа от 7 мача в "Б" група. Около срещата с Локо (Горна Оряховица) обаче витаят слухове, че футболистите са играли немотивирано, тъй като имали неизплатени възнаграждения. Малко след това пък дойде и отстраняването на Шопов.

Припомняме, че преди около седмица бившият вече наставник освободи любимеца на "синьо-белите" под предлог, че развалил колектива, а съобщената официално причина бе "лоша дисицплина". По неофициална информация основният проблем за ръководството било това, че Шопов не е подписал договор с общината, което означава, че може да си тръгне без пари по всяко време. Това го направило неудобен, въпреки че не е и ставало въпрос за напускането му, въпреки слуховете за интерес към него от водещи български отбори. Нещо повече - през изминалото лято Васил Шопов е отказал доста по-висока заплата от друг клуб, за да остане и да защитава цветовете на любимия клуб.

Относно финансовите проблеми - на днешната среща е постигнат консенсус и по този въпрос, което означава, че към настоящия момент напрежението е туширано. Феновете на Спартак се надяват, че след днешните събития обстановката в клуба ще се нормализира и в петък тимът ще победи Банско, с което ще сложи край на неприятната серия в шампионата. Това пък би довело и до повече настроение за задаващия се сблъсък с ЦСКА.