Творческо състезание на тема "Будителите днес" проведоха в СОУ "Иван Вазов"

Учениците дадоха пример със своите учители, приятели и родители

На 30 октомври в зала "Европа” на СОУ "Иван Вазов" се проведе творческото състезание по български език и литература на тема "Будителите днес” във връзка с един от най-светлите български празници – 1-ви ноември. Конкурсът се състоя от 2 етапа. Първият се проведе между седмокласниците като бяха излъчени най-добрите творби, а след това се проведе и вторият, в който взеха участие много млади и талантливи вазовци.

Учениците бяха поканили и жури - историците Биляна Ангелова и Васил Копчев, психоложката Дарина Джонова и фиоложката Цветанка Драганова. Водеща бе Ивета Иванова, която имаше удоволствието да открие състезанието, информират от СОУ "Иван Вазов".

Седмокласниците успяха да представят различни, интересни и оригинални мисли по въпроса за съвременните будители. Те накараха цялата зала да затаи дъх и да се замисли дали има такива личности днес, личности, които ни запознават с трудностите на живота и ни учат как да ги преодолеем.

”Да, будители има! В днешно време будителите са тези, които обществото отхвърля само защото имат по-различно мислене. Будителите днес са достойните, умните, реалистите, гордите и непреклонни хора. Тези, които не заобикалят проблемите, а минават през тях с гордо вдигната глава”. Това бяха думите на Симона Резешка - една от седмокласничките, взели участие в оспорваната надпревара.

Повечето от учениците отговориха на поставения им тема като дадоха пример със своите учители, приятели и родители. За тях това са обикновени хора с необикновени души, хора, които са до нас през целия ни живот и ни подкрепят в трудни моменти.

Всеки един от участниците се беше справил отлично с поставената задача и това накара оценяващите да се затруднят при избирането на най-добрия. Всички заслужаваха да носят титлата „победител”, но първо място получи Теодора Томова от 7б клас, чието есе събуди възхищение у всички в залата. На престижното второ място се класира Калоян Петранов, а трето място беше отредено на Симона Резашка.