Ръководството на местната власт в Община Белене встъпи в длъжност

Кметът Милен Дулев благодари на беленчани за гласуваното му доверие и заяви, че всеки ден ще го защитава

В присъствието на областния управител Ралица Добрева и нейния заместник арх. Бойко Балтаков днес в Белене се проведе тържествената сесия по встъпване в длъжност на новоизбраните органи на местна власт. Клетва положиха кметът на Общината Милен Дулев, кметовете на кметства и общинските съветници. Областният управител Ралица Добрева връчи на кмета Дулев атрибутите на кмет на Общината и призова всички да се ръководят в работата си единствено и само от интересите на хората и в името на благоденствието и развитието на Общината.

„Положената клетва не е просто част от един тържествен ритуал по встъпване в длъжност. Тя е гаранция за носената от нас отговорност към жителите на Община Белене за честно, безпристрастно и морално управление. От днес насетне всички ние – кметове и общински съветници ставаме част от един модел – модела на работещите решения.”, каза кметът на Белене Милен Дулев след встъпването си в длъжност. Той благодари на беленчани за гласуваното му доверие и заяви, че всеки ден ще го защитава. Пред присъстващите граждани Дулев заяви, че врата на неговия кабинет ще бъде винаги отворена за тях. „Вашата оценка за нашата работа е най-важна за мен”, каза той.

След проведено тайно гласуване общинският съвет в Белене избра за свой председател д-р Бистра Павловска.

„Нека политическите различия останат на заден план, изместени от най-важното – бъдещето на Белене”, призова председателят на местния парламент. Тя благодари на всичките си колеги, които са подкрепили нейната кандидатура, а пред останалите декларира, че с работата си ще спечели и тяхното доверие и уважение.