Отличиха СОУ "Иван Вазов" със специален приз от конкурса "Централен Балкан – с очите на младостта"

Участие взеха 117 творби на 96 млади автора от 21 училища и 14 населени места от страната

СОУ "Иван Вазов" получи приз от изложбата "Централен Балкан – с очите на младостта”, открита на 6 ноември в Художествената галерия „Христо Цокев” в Габрово. Експозицията включва рисунки, творби на приложното изкуство и сувенири, дело на ученици от общообразователни училища, гимназии за приложни изкуства, школи и кръжоци по живопис. В конкурса се състезаваха 117 творби на 96 млади автора от 21 училища и 14 населени места от страната, съобщиха от Дирекция "Национален парк Централен Балкан".

Победителите в трите категории на двете групи - общообразователни училища и специализирани гимназии и школи и кръжоци по изобразително изкуство, получиха от Парковата дирекция грамоти и награди – професионални художествени материали. За всички участници в конкурса, бяха подготвени грамоти и благодарствени листове.

Специални награди за най-добре представили се училища получиха СОУ "Иван Вазов” от гр. Плевен - пълен комплект от образователни материали, създадени от Дирекцията по програмата "Паркът като класна стая” и Националната гимназия за приложни изкуства и дизайн „Акад. Дечко Узунов” от Казанлък - пленер по живопис в Националния парк.

Намерението на Дирекцията е картините от изложбата да бъдат организирани в мобилна експозиция, която да гостува в различни населени места през следващата година, когато се навършват 25 години от създаването на Национален парк "Централен Балкан”.