Все още няма следа от убиеца на Цвети, Влади и Ники

Животът

13-11-2015, 22:53

Снимка:

Справедливост за Влади, Ники, Цвети и Иван/Фейсбук

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Убиецът на Цвети, Влади и Ники иска милост от съда задочно

Няма издадена европейска заповед за арест на убиеца на Цвети, Влади и Ники

Апелативният съд във Велико Търново потвърди присъдата му от 15 години затвор

Пореден беглец от родното правосъдие най-вероятно няма да излежи присъдата си. Апелативният съд във Велико Търново потвърди 15 години затвор за Хуриет Сюлейманов, който уби трима плевенски младежи при катастрофа край Луковит миналата година. Той е карал без книжка с над 100 километра в час. Почти със същата скорост избяга от възмездието. Хуриет е в неизвестност, но профилът му във Фейсбук е активен, съобщи БНТ в свой репортаж.

Хуриет Сюлейманов е на свобода. Властите не могат да го открият. Официално никой не го е виждал от миналата година, когато за последно влезе в съда и бе пуснат под домашен арест за 30 дни. Че престъпникът изчезна безследно се разбра в началото на тази година, когато Апелативният съд прецени, че шофьорът без книжка, карал с повече от 140 километра в час е виновен. Сега Хуриет има право в 15-дневен срок да обжалва решението на Апелативния съд, което потвърди 15-годишната му присъда.

"Този човек в момента е обявен за издирване в страната, но никой не го търси и ако не набие полицай. Практически, той няма как да бъде установен", заяви Валя Таслакова, майка на Цвети. "Той е примат, дори не мога да го нарека човек”, допълни Ивелина Георгиева, сестра на Цвети.

"Хуриет е събирателен образ на хората, които са точни такива, за които правилата не важат”, добави Галя Горанова, майка на Влади.

90 дела и 2 присъди - такова е досието на този човек. И преди бил арестуван за превишена скорост, и е било установявано, че няма книжка. Едно от висящите дела на Хуриет е и за нападение над полицаи в столицата.

"И когато го хванат след 4 часа преследване, пукане на гума, за което му е дадена присъда една година, вместо десет да речем, тъй като е нападнал полицаи… Ако тогава му бяха дали 10 години, нашите деца щяха да са живи. А той може би в момента кара някъде”, отбеляза Валя Таслакова.