Дъщеричката на Детелин Далаклиев по стъпките на "Златните момичета"

Дъщерята на наставника на Спартак - Роберт Петров, също е сред талантите на СКХГ Елегант Плевен

Дъщеричката на световния шампион по бокс Детелин Далаклиев - Ная, тръгва по стъпките на именития си татко. Сладураната се е насочила към художествената гимнастика и вече усилено тренира, демонстрирайки голямо желание и качества, които един ден могат да я наредят сред "Златните момичета" на България.

Ная се впуска с усмивка в тренировките на СКХГ Елегант Плевен при Мариана Козова, Татяна Димитрова и Янита Димитрова, а за спортното си увлечение вече има благословията на своя татко и своята майка Петя.

Редно е да отбележим, че преди няколко месеца Ная имаше възможността да покаже уменията си и пред ансамбъла ни по художествена гимнастика. Това се случи по време на инициативата "Фамилатлон 2015", в която участие взеха гимнастичките от националния тим, Детелин Далаклиев и министъра на спорта Красен Кралев. Ная дори взе участие в няколко съчетания редом до "златните момичета” на Илиана Раева, след което получи заслужени комплименти и поздравления от тях.

Любопитна подробност е, че най-добрата приятелка на Ная - Дария Петрова, дъщеря на наставника на Спартак (Плевен) Роберт Петров и половинката му Вержиния, също е сред талантите на СКХГ Елегант Плевен. Писахме за малката чаровница преди няколко месеца, когато стана "Little Miss Planet 2015".