Осъденият убиец на Цвети, Влади и Ники отново активен във Фейсбук, снима се по ланeц

"Ние ходим по гробища, а убиецът на децата ни се снима небрежно усмихнат", възмутени са родителите

Осъденият и на втората инстанция Хюриет Сюлейманов, който през 2014 година уби на пътя трима младежи, е много активен във Facebook, твърди близка на един от загиналите при тежката катастрофа. Това стана ясно в репортаж на предаването "Здравей, България" по Нова телевизия.

Инцидентът стана край Луковит на 5 май 2014 година. Влади, Цвети, Ники и Иван тръгнали от Плевен към София за изпити, но така и не стигнали до университета. В автомобила, в който пътуват те, се удря челно автомобилът на Хюриет Сюлейманов. При удара умира шофьорът Влади и Ники, който се вози зад него. Цвети беше в кома, но и тя почина по-късно. Оцелява единствено Иван. През юни Ловешкият съд призна Хюриет за виновен и му даде максималните 15 години затвор задочно, а на 12 ноември Апелативният съд във Велико Търново потвърди присъдата му.

Сестрата на Цвети, Ивелина твърди, че Хюриет е много активен в социалната мрежа. В последните дни той е сменил профилната си снимка, публикувал е линкове към клипове на песни. Според Ивелина обаче той се представя с името Орлин Аврамов.

"Той е на свобода защото държавата не го е задържала и изпратила в затвора. На него никой не му пречи. След като никой не го търси какъв е проблемът ние да скитаме по църкви и гробища вече година и половина, а той да се снима небрежно усмихнат по ланци?”, коментира майката на Цвети, Валя Таслакова.

Близките продължават да смятат, че той не се намира на българска територия в момента, а е в Германия при своя брат. Нямат потвърждение на тази информация. Родителите очакват, че ще бъде издадена европейска заповед за неговия арест, но дотогава се надяват службите да си свършат работата.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"