Медицинският университет приема кръгла маса на тема "Плевен - европейски здравен център на Балканите"

Представят концепция на иновативен модел за постигане на икономически и социален просперитет на града

Kръгла маса на тема "Плевен - Европейски здравен център на Балканите" ще се проведе днес от 14.00 ч. в Медицински университет - Плевен, Ректорат - зала 106.

Пред участниците ще бъде представена концепция на иновативен модел за постигане на икономически и социален просперитет на Плевен и региона чрез разширяване, развитие и пълноценно използване на натрупаните значителни ресурси в сферата на здравеопазването.

Участници във форума са областния управител на Плевен, председателя на Общински съвет Плевен, кмета на община Плевен и заинтересовани.

Събитието е инициатива на гражданска мрежа от 8 плевенски неправителствени организации, които споделят обща загриженост и отговорност за социалното и икономическо развитие на града и региона, подпомогнати от Института за регионални и международни изследвания - гр. София. Инициативата се реализира в партньорство и с активната подкрепа на Медицински университет Плевен.

Домакини на кръглата маса са проф. д-р Славчо Томов – Ректор и Чл. кор. проф. д-р Григор Горчев – Почетен ректор на Медицински университет Плевен.