Голямата награда в "Мис България 2015" - стипендия на стойност 8000 евро от училище за мода в Милано

Елиза Гешева ще дефилира с тоалет, на който са брандирани забележителности от Плевен

Както вече информирахме, Мис България 2015 ще се излъчва на живо в ефира на TV7 на 27 ноември, петък, от 20:00 ч. Изборът ще се проведе с пряко, явно гласуване. Журито, съставено от 10 авторитетни личности, ще дава своя вот директно и прозрачно. Като 11-и член на журито ще участват и зрителите чрез гласуването в интернет сайта на конкурса.

Какво сподели Елиза Гешева пред Plevenutre.bg четете тук

За членове на журито са поканени Наталия Гуркова, Христо Сираков, Елена Ангелова, София Борисова и други специалисти в модната сфера. Организатор и лицензиант на конкурса е модна агенция "Интерсаунд", с президент Ирина Папазова. Победителката и двете ѝ подгласнички ще представят България на престижните международни конкурси Miss Earth, Miss Planet и Miss Globe през следващата година.

18 момичета, избрани на регионални конкурси и кастинги в малки и големи градове в цялата страна, ще се представят на финала в четири дефилета. Откриването ще бъде в патриотичен стил, като участничките ще бъдат с тоалети, брандирани със забележителности от родните им места. Следват турове по бански костюми и елегантните облекла.

Избраните в Топ 5 финалистки ще дефилират и ще отговарят на въпроси. Една от тях ще грабне короната и златно колие. Каузата на Мис България тази година е насочена към екологично чиста среда за живеене. В подкрепа на това победителката ще получи чисто нов велосипед.

Голямата награда за Мис България 2015 е стипендия на стойност 8000 евро, предоставена от италианското училище за мода в Милано "Академия дел Лусо". Тя ще бъде връчена лично от управителя Розарио Бове, който ще бъде член и на престижното жури, съобщи News7.

Специален гост на конкурса е швейцарската звезда Ванеса Ака с артистичен псевдоним Ладива. Само преди месец тя беше специален гост звезда на лондонските награди GQ 2015, заедно с Елтън Джон и Лайънъл Ричи.

В програмата ще вземат участие и финалистите от X Фактор и Гласът на България - Боряна Баташова, Сабатин Гогов, Тодор Гаджалов и Христо Младенов. Водещи на церемонията ще са Ваня Пенева и Орлин Павлов.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен