Глобиха дрогиран шофьор с 400 лева и му взеха книжката

Подсъдимият получи и условна присъда заради притежание на наркотични вещества

Червенобрежки районен съд глоби Н.С.П. с 400 лева и му взе книжката за срок от 10 месеца. Магистратите го наказаха и с 5 месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок.

Причината е, че на неустановена дата без надлежно разрешително придобил и до 1 ноември 2015 г. държал в Червен бряг високорискови наркотични вещества - 0,660 гр метамфетамин на стойност 16.50 лв., както и 0,423 гр. наркотично вещество коноп /марихуана/, с активно действащ компонент тетрахидроканабинол 0,11 %, на стойност 1,69 лева. Той е заловен същия ден по ул. "Християнска" да управлява "БМВ" след употреба на наркотични вещества, установено по надлежен ред с техническо средство.

Страните са приели, че по делото са налице смекчаващи отговорността обстоятелства по отношение на обвиняемия - признава вината си, разкайва се и съжалява за стореното; добро процесуално поведение по време на предварителното производство; не представлява голяма обществена опасност; няма нанесени имуществени вреди от престъпленията, поради което са постигнали и споразумението. Определението на съда е окончателно.