Плевенската полиция проведе мащабна акция срещу битовата престъпност, шестима са в ареста

Оперативните действия са след постъпили сигнали за извършени кражби от вилна зона "Нежовец"

На 26 ноември плевенската полиция проведе мащабна акция срещу битовата престъпност. Оперативните действия са след постъпили сигнали за извършени кражби от вилна зона „Нежовец“ край Плевен.

По данни на тъжители за периода от 12 ноември до 25 ноември са регистрирани посегателства на домашни животни от различни имоти. При огледите на местопрестъпленията криминалистите са установили, че в имотите е прониквано чрез разрязване на оградни мрежи и след разбиване на тухлени стени на постройки. Вчера полицията респектира с проверки в село Бръшляница.

В търсене на крадени вещи са извършени огледи, претърсвания и изземвания. От различни адреси са иззети животни - обект на престъпления – две кучета, 6 заека с малки зайчета, 4 токачки. Животните са върнати на собствениците.

Разследването е установило, че съпричастни към деянията са 31-годишен, 28-годишен, 27-годишен, 29-годишен, 30-годишен и 48-годишна – жители на селото. Събрани са достатъчно данни и доказателства, че в различни форми на съучастие и сговор, те са извършили кражбите, като са се придвижвали с лек автомобил „Рено 19“. Задържани са за 24 часа.

Продължава работа по установяване на съпричастността на лицата към криминални деяния. Материалите ще бъдат докладвани на прокурор от Районна прокуратура – Плевен.