Жители на Трънчовица протестираха заради лошото състояние на пътя

Селата Изгрев и Бацова махала също подкрепиха протеста

Кметът на Община Левски, Любка Александрова подкрепи категорично протеста на хората, които сериозно обезпокоени за живота и здравето на децата си, които пътуват към училищата в региона, на всички пътуващите по този опасен път, бяха блокирали движението днес.

На път за среща с регионалното сдружение на петте общини, изпълняващи проект "Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Левски /Никопол/", проект от регионално и национално значение при изпълнението на, който ще се транспортират отпадъци, Александрова каза, че при сегашното състояние на пътя няма да е възможно извършването на качествена услуга.

Републикански път ІІІ-304, І-3, от разклона Плевен - Русе до Бацова махала, е около 13 км и за основния му ремонт ще са нужни около 5 мил. лв. по вече готовия от 2012 г. проект, стана известно на протеста.

Да подкрепят справедливите искания за основен ремонт на пътя, на протеста днес бяха и кмета на село Изгрев Николай Русанов с хора от селото, кмета на съседното село Бацова махала - Асен Костов с хора от селото.

В обръщението си към хората председателят на инициативния комитет и кмет на селото Блажо Николов разказа за неволите и безрезултатните до момента преписки с АПИ и ОПУ - Плевен. Посочи и факта, че цената на винетките се увеличава, а състоянието на пътя от републиканската пътна мрежа е в окаяно състояние и продължава да се влошава. Прочетена и подписана беше и декларация с категорични искания за незабавни, адекватни действия от органите имащи отношение по проблема.