Ексклузивно! Маскиран мъж е хвърлил гранатата по къщата на сем. Лозанови

Продължава работата за изясняване на случая

Plevenutre.bg се сдоби с нова информация около случая с гранатата в дома на бившия световен шампион по борба Камен Лозанов. От първа ръка научихме, че най-вероятно подхвърленото взривно устройство е било предназначено за неговия син, който носи същото име.

Гранатата не е била поставена под колата, каквато информация първоначално излезе. На камерите ясно се вижда, че през изминалата нощ маскирано лице хладнокръвно я хвърля по къщата и тя попада на покрива на гаража, след което пада на земята заради дъжда. Попива вода и заради това не е успяла да гръмне, смятат специалистите. На сутринта 67-годишният Камен Лозанов изкарва колата и я вижда.

Истинско щастие е, че гранатата не се е взривила, защото по същото време в къщата са били съпругата и детето на Камен Лозанов-син. Къщата всъщност е разделена на две - с два входа: от едната страна живеят младите, а от другата Лозанов-старши.

Припомняме, че експерти обезвредиха устройството на място, без нанесени материални щети. Продължава работата за изясняване на случая. Материалите са докладвани на прокурор от Окръжна прокуратура – Плевен.