Антонио заминава за Москва, предстои следващият етап от лечението му

Предстои нова оперативната намеса за присаждане на стволови клетки на 16-годишния плевенчанин

Антонио Антонов пътува днес за Москва. Както вече писахме, момчето трябваше да замине още в края на ноември, но голяма част от полетите бяха отменени или имаха промяна в графиците си заради конфликта, който възникна между Русия и Турция.

Припомняме, че това ще е втората хоспитализация на 16-годишния Антонио в Руския онкологичен и научен център "Н.Н. Блохин”. Очаква се ученикът да успее да се прибере за празниците, но със сигурност няма да присъства на големия благотворителен концерт, който се организира за неговата кауза на 12 декември.

Участие в спектакъла, подкрепен от Община Плевен, ще вземат доста известни български изпълнители, сред които Нели Петкова, Берковската духова музика, Дамян Попов, Христо Косашки, дует "Мания", Северняшки ансамбъл и най-голямата българска народна певица Валя Балканска. Събитието ще се състои в ДКТ "Иван Радоев" на 12 декември от 18 часа.

През септември се състоя първият етап от лечението със стволови клетки на Антонио в Москва. Това бе първата и най-важна интервенция в целия процес, но битката с детската церебрална парализа продължава.