Арестуваха 24-годишен от Буковлък с 67 кг тютюн, предложил подкуп на полицаите

Подхвърлил 30 лева в служебния автомобил на униформените

Полицаи отказаха подкуп, съобщават от областната дирекция на МВР. 24-годишен е задържан след като предложил подкуп от 30 лева на полицейски служители от РУМВР Долни Дълник. Това се е случило на 5 декември 2015 година около 7 часа на улица „Димчо Дебелянов“ в град Долни Дъбник, когато полицаи спрели лек автомобил "Опел Астра", собственост и управляван от 24-годишен от село Буковлък.

При извършената проверка в лекия автомобил са намерени 7 чувала и една полиетиленова чанта, съдържащи 67 килограма насипен тютюн. По време на изясняване на случая водачът на „Опел“-а се е приближил до служебния патрулен автомобил и е предложил на служителя на реда 30 лева, за да го пуснат да продължи. Въпреки, че е предупреден от полицейския служител, че с действията си извършва престъпление, 24-годишният пуска през прозореца на предна лява врата в служебния автомобил банкнота с номинал 20 лева и банкнота с номинал 10 лева. Банкнотите са иззети с прокотол. Мъжът е задържан за 24 часа.

Уведомен е прокурор в ОП - Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.304 „а“ от НК. Тютюнът е предаден с протокол за доброволно предаване от 26-годишна пътничка в автомобила – също жителка на село Буковлък. Тя е заявила, че намерената листна маса е нейна. По случая е уведомен дежурен прокурор. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК, с нанесена щета на републиканския бюджет от невнесен акциз, в размер на около 10 180 лв.