Предстои почистване на Водната каскада и на предизборните плакати

Живеем в 21 век и е недопустимо Плевен да има такова лице, отбеляза Георг Спартански

До 10 декември коритата на Водната каскада ще бъдат изчистени от изхвърлените в тях отпадъци и събрала се шума и клони. Специална заповед за това издаде кметът на Община Плевен Георг Спартански, информират от местната администрация.

"Водната каскада ще възвърне блясъка си в рамките на проекти по европейски програми, с които ще кандидатства Община Плевен. Докато това се случи, не значи, че там трябва да се изхвърлят всякакви боклуци – от части и дори цели детски играчки, стари дрехи, до пластмасови и алуминиеви опаковки. Живеем в 21 век и е абсолютно недопустимо и не прилича на Плевен да има такова лице”, беше категоричен Спартански. Той уточни, че с изпълнение на разпореждането са ангажирани служителите в отдел "Екология”.

Кметът на Община Плевен припомни и че задължение на всички партии е след края на изборите да почистят агитационните си материали. Това обаче не се случва и за пореден път с тази задача се нагърбва местната администрация, за да не се плащат средства на външни изпълнители.

"Това изважда на преден план отново нуждата от нов начин на организиране на поставянето на съобщения”, подчерта кметът на Община Плевен. Той обясни, че за следващите избори ще поръча да се изработят специални пана, които ще могат да се сглабят и които ще бъдат разположени в четирите части на града – в районите "Сторгозия", "Мизия", "Юнско въстание" и "Дружба". На тях всяка партия ще може да поръча и залепи по един рекламен материал. След края на изборите паната ще бъдат разглабяни и прибирани на съхранение.

"Всяка партия, която се изкуши да лепи материали на нерегламентирани места извън тези стени, ще си плаща заложените в общинските наредби глоби. Ще спестим на политическите формации пари за афиши, ще създадем чистота в Плевен, като в същото време гражданите ще са добре информирани”, подчерта преимуществата на нововъведенията г-н Спартански.