Кметът Георг Спартански: Коледният базар трябва да е по европейски модел

"Не мисля, че коледният дух се въплъщава в мушами и бельо", смята градоначалникът

"Декларирам, че докато аз съм кмет, това е последното изложение, което се случва по този начин в централната градска част. Направил съм компромис заради завареното положение”, обеща кметът на Община Плевен Георг Спартански. Той обясни, че не е имало възможност нещата да се променят, тъй като когато е встъпил в длъжност, договорите са били сключени и парите за наем на павилионите са били платени. Затова е променена само схемата на разполагане на постройките, за да не се затруднява движението в центъра, съобщават от сайта на Община Плевен.

Кметът Спартански оправда негодуванието както на гражданите, така и на търговците и предупреди организаторите да променят като цяло визията на базара.

"На това изложение не се предлага абсолютно нищо по-различно от това, което се продава и в другите търговски обекти. Не мисля, че коледният дух се въплъщава в мушами и бельо. Нужда от Коледни базари има, но нека те са по европейски – със съответните сувенири, играчки, греяно вино, сладкиши и подаръци. Нека организаторите намерят и друго място, което ще отговаря на характеристиката на изложението по по-добър начин”, каза още кметът на Община Плевен. Разпоредено е павилионите да се зареждат само в интервала от 06.00 до 08.00 ч. и от 19.00 до 20.00 ч., всяка фирма наемател е длъжна да се грижи за чистотата на прилежащото пространство. Освен това, е забранено изнасянето на щандове, реклами, стелажи и др.