Тази седмица продължава делото за катастрофата, при която загина ученичката Ванина

Предстоят нови разпити на свидетели и изслушване по автотехническата експертиза

Делото за катастрофата, при която загина ученичката Ванина, ще продължи тази седмица. То е насрочено за 11 декември /петък/ от 9,00 часа.

Припомняме, че през ноември в Окръжен съд - Плевен бе даден ход на делото за трагичния инцидент в парк "Кайлъка", който потресе плевенчани. На 16 януари 18-годишната Ванина Трифонова и приятелката й Симона Генчева бързали за купон в заведение. Симона шофирала "Форд Фиеста"-та, но на пътен участък между ресторант "Караджейката” и ресторант "Двете сърнета” колата поднесла и се забила в дърво. Вследствие на адския сблъсък издъхна Ванина.

В първото съдебно заседание бе проведен разпит на явилите се свидетели, назначени бяха очни ставки между тях, както и бе изслушано заключението на вещото лице по назначената съдебно- медицинска експертиза.

За предстоящото заседание в петък са предвидени нови разпити на свидетели и ще бъде изслушана автотехническата експертиза.

Според прокуратурата обвиняемата Симона Генчева е управлявала лекия автомобил в нарушение на правилата, установени в Закона за движение по пътищата (ЗДвП) – шофирала е в населено място със скорост над 69 км/ч. при ограничение 50 км/час,