Закопчаха двама рецидивисти, пребили дядо за 32 лева

Криминалното деяние е извършено в плевенското село Ставерци

След прецизна оперативна работа служители на РУМВР – Долна Митрополия установиха и задържаха двама рецидивисти, извършили криминални престъпления в плевенското село Ставерци, съобщиха от МВР.

Разследването започва незабавно след постъпила информация на 10 декември в 8 часа, че в дома си 81-годишен е нападнат и ограбен от непознати. След нанесен побой и заплахи нападателите отнели портмоне с 32 лева. При огледа на местопрестъплението криминалистите са установили, че извършителите са влезли в къщата след като са разбили входна врата на приземен етаж. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.198, ал.3 във връзка с ал.1 от НК. Уведомен е прокурор.

От проведените незабавни оперативно – издирвателни мероприятия са установени извършителите на престъплението – 18-годишен и 40-годишен, и двамата местни жители. Задържани са за срок до 24 часа.

Последващи процесуално следствени действия са установили, че мъжете в съучастие и сговор за времето от 20 часа на 9 декември до 8 часа на 10 декември са извършили и взломна кражба от частен дом в селото, за да откраднат замразени меса в различни пакети и 20 кг брашно. При огледа е изяснено, че са проникнали в имота чрез разбиване на прозорец на помещение, пригодено за баня в стопанска постройка. По случая е образувано досъдебно производство. Уведомена е прокуратурата.