Екшън: Полицаи в бясна гонка с банда плевенчани, обрали фирмен офис

При взломна кражба в Белене отмъкнали метален шкаф с пари

На 9 декември в 22.27 часа от телефон 112 в полицията е получен сигнал за взломна кражба от фирмен офис в град Белене. Незабавно на местопрестъплението са изпратени полицейски екипи, които са извършили огледи и са установили, че след разбиване на входната врата на служебно помещение е отнет метален шкаф, с приблизителни размери 52/35/35 см. съдържащ 638 лева. За престъпление по чл.195, ал. 1, т. 3 от НК е образувано досъдебно производство.

При прецизна оперативна работа е установена съпричастността към кражбата на двама плевенчани - 22-годишен и 18-годишен. Изяснено е, че извършителите са се придвижвали с лек автомомбил "БМВ", собственост на 18-годишния.

При последвали незабавни оперативни действия в землището на селата Бяла вода и Лозица са открити части от металния шкаф. Те са приобщени към материалите по досъдебното производство като веществени доказателства.

На 10 декември 2015 година около 22 часа на входа за град Белене служители на РУМВР - Белене забелязват „БМВ“-то на 18-годишния плевенчанин и подават сигнал за спиране за проверка със стоп палка. Водачът не спира на подадения сигнал. След заградителни мероприятия и кратко преследване автомобилът е спрян, като в него са установени извършителите на кражбата от офиса – 22-годишен, 18-годишен, 20-годишен и 19-годишен от  Плевен. Задържани са за 24 часа.

В автомобила са намерени и иззети отверка, нож, три чифта ръкавици, маратоки и дрехи, две регистрационни табели за МПС и три мобилни апарата с активни сим карти. 18-годишният и 19-годишният са направили самопризнания при разпит пред съдия. Работата по случая продължава, съобщиха от плевенската полиция.