Юношата на Спартак Иво Иванов: Радвам се, че имах възможност да играя за ЦСКА пред такава публика

Плевенчанинът си тръгна от "Българска армия", ще си търси нов отбор

Юношата на Спартак (Плевен) Иво Иванов бе освободен от ЦСКА. 30-годишният футболист не успя да се наложи на "Армията", тъй като Христо Янев предпочиташе Йордан Йорданов за мястото на вътрешен халф.

"Няма абсолютно никаква драма, видяхме се с Христо Янев и Пламен Марков и ми казаха, че няма да разчитат на мен през пролетта", каза Иво Иванов пред "Тема спорт". "Разделям се с отбора като с приятели. Нормално е такова решение, защото в мачовете, в които получавах шанс, не се представих на моето ниво. Не успях да си намеря играта, но нямам обяснение защо се получи така. Не бях достатъчно полезен и затова сега напускам. Радвам се, че все пак имах възможност да играя за ЦСКА. Беше много приятно да излезеш пред такава публика, която създава толкова хубава атмосфера. Пожелавам успех на отбора занапред", каза Иванов и допълни, че ще изчака да минат празниците и започва да си търси нов от6op.

Още преди няколко седмици стана ясно, че тимове от "А" група имат интерес към него. Според информации на столични издания Монтана, Пирин и Славия ще опитат да го привлекат в редиците си.

Шансът Иванов да се завърне в родния Спартак изглежда нищожен на този етап. Иво има във визитката си два периода на стадион "Плевен". През 2003–2006 г. записва 44 мача и 7 гола с екипа на "синьо-белите", а през сезон 2012–2013 регистрира 18 мача и отбелязва един гол.

Другите юноши на Спартак в ЦСКА - Момчил Цветанов и Преслав Йорданов, засега остават на "Армията".