Откриха депото за твърди битови отпадъци в Санадиново

Мисия

21-12-2015, 14:48

Снимка:

Областна администрация - Плевен

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ралица Добрева и Георг Спартански ще оглавят Регионалния съвет за развитие на Северозападния район

Областният управител Ралица Добрева присъства на церемонията

Областният управител Ралица Добрева присъства на откриването на депото за твърди битови отпадъци в село Санадиново, общ. Никопол. Събитието уважиха още зам. областният управител на Велико Търново, кметовете на Общините Никопол, Левски, Белене, Павликени и Свищов, кметът на Санадиново, ръководството на фирмата – изпълнител на обекта, общински съветници и граждани.

„Проектът за изграждане на депо за твърди битови отпадъци е на обща стойност над 43 милиона лв. Депото ще обслужва генерираните отпадъци в 5 общини – Никопол, Левски, Белене, Свищов и Павликени. Уверен съм, че всяко едно нововъведение и подобряване на екологичната среда оказва ползотворно влияние и върху инвестиционния облик и на петте общини”, каза кметът на Никопол д-р Валерий Желязков.

Кметът на Санадиново Светослав Илиев изрази удовлетвореност от изпълнението на обекта и изказа очаквания в обекта да намерят работа много местни жители. Спазвайки традицията и с пожелание за ефективна и безаварийна работа кметът на Община Никопол, д-р Валерий Желязков лисна менчето с вода и символично откри обекта.

Гостите имаха възможност да разгледат депото и монтираните вече мощности за обработка на твърдите битови отпадъци, информират от Областна администрация - Плевен.