32-инчов телевизор и аудио система получиха децата от Защитеното жилище в Червен бряг

Две дарения за Коледа и Нова година зарадваха децата

Две дарения за Коледа и Нова година зарадваха децата от защитеното жилище в Червен бряг – нов 32-инчов телевизор с плосък екран и домашна аудио система, съобщиха от местната администрация.

Очакването на подаръците и гостите, които ще ги донесат, караше децата често-често да излизат навън или да гледат през прозореца на уютната си, украсена за празниците дневна стая.

Идеята за телевизора е на младежката организация на БСП в Червен бряг и е подкрепена от общински съветници на левицата и партийни членове, както и от Евангелската църква в града. Подаръкът беше връчен от представителя на младите социалисти Атанас Атанасов и от Мирослав Михайлов, председател на групата съветници на БСП и шеф на комисията по култура и образование в местния парламент.

Аудио системата е дарение от Димитър Димитров, собственик на „Радмари груп“ ЕООД. От БСП донесоха на децата и червени шапки като на Дядо Коледа, които те с радост си сложиха и развълнувани от подаръците, дариха гостите с весели стихотворения.

На трогателния предколеден празник в Защитеното жилище дойдоха и Десислава Белчева от дирекция „Образование, култура и спорт“ в Общината и директорът на Основно училище „Алеко Константинов“ Ганка Нинова.