Ивелин Найденов: Показахме, че плевенските мотористи са хора с големи сърца

Плевен Лайф

26-12-2015, 12:20

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

Георги Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Коледа на мотори в Плевен 2015 (Галерия)

Планува се мотошествие и навръх 1 юни, а за следващата Коледа организацията ще е още по-сериозна

Навръх Коледа в Плевен се случи нещо, за което дълго ще се говори. Над 350 мотористи обединиха усилия, за да сътворят нещо добро, подарявайки усмивки на децата от няколко дома в Плевен. Усмивки обаче имаше и за всички плевенчани, които през целия ден с нескрито вълнение очакваха мотошествието да мине и покрай техния дом. За да се докоснат и усетят коледния дух, който стотиците мотористи предизвикаха обединени от една обща кауза. Един от основните двигатели на цялата кампания бе актьорът Ивелин Найденов, който се съгласи да разкаже пред Plevenutre.bg повечко за организацията и провеждането на мотошествието

Иво, Плевен определено още се вълнува от случилото се вчера. Как се зароди идеята за цялото това благотворително мотошествие?

Всичко стана съвсем случайно. За втора поредна година организираме това събитие. Първата година нещата бяха изключително добре и минаха страхотно, като изключим, че чисто организационно не бяхме толкова подготвени. Сега нещата бяха доста по-пипнати. Видяхте, че имаме едно огромно УТВ с ремарке. Ремаркето имаше два агрегата, които произвеждаха ток - имахме апаратура с 4 колони по 500 вата, професионален диджей, водещ и много дядо коледовци или иначе казано над 350 мотористи. Имахме и водещ, който поздравяваше всички плевенчани и отправяше пожелания. Имаше и хора от друг град. Не искам конкретно да говорим за мотоклубове и имена, за да не пропусна някой. Нека се конкретизираме под един общ знаменател - ние сме плевенските мотористи, едни хора, които имаме изключително големи сърца и мисля, че го показахме. Обединихме се в името на добрата кауза и успяхме да провокираме усмивката в лицата на всички плевенчани и гости на града - какво по-хубаво от това?

Доказахте, че мотористите могат да провокират усмивки...

Всички бяха предупредени да няма глупости и да не си показваме есенно-зимния леко заспал моторджийски нрав, който чака пролетта, за да се събуди. Ние трябва да кажем: "Не на агресията на пътищата" и сме обединени около това. Мотористите не са само онези, които вдигат много шум и хората ги псуват, а са едни нормални хора, които показаха, че могат да имат големи сърца. Изключително съм благодарен и дори съм горд, че имам такива другари. Ние сме съмишленици. Ние сме различни като манталитет, социална прослойка и среда, а ето, че една такава кауза може да ни сложи всички наравно. Няма значение кой какво работи, какви пари изкарва и т.н. - всички станахме и направихме нещо изключително. Страхотни момчета!

Каква е равносметката?

Отново събрахме около 5000 лева, като средства се събираха и в деня на шествието. Дом "Детелина" получиха един страхотен климатик. Фирмата, от която го купихме ни направиха голям компромис - поставиха го напълно безплатно. Дадоха ни го на доставна цена и направиха едно добро дело. Дом "Майка и дете" получиха огромно количество памперси... Редно е да отбележа, че се бяхме чули с всички предварително, за да разберем кой от какво има нужда. Гледахме да помогнем тази година на колкото се може повече домове. За догодина, да сме живи и здрави, ще е още по-хубаво и ще погледнем и околията.

Мислите да е още по-мащабно?

Вярвам, че с общи усилия, дори и два дни преди това да се хванем да го правим, когато има хора, които се усмихват, ние ще се справим. Не само по Коледа, винаги трябва да сме добри и усмихнати, защото с каквото се заобградиш като енергия, то се превръща в твой манталитет, мислене и ежедневие. Дай Боже да се самозаразяваме с усмивка и добрина, защото гледаме какво се случва по телевизията - на всички ни е писнало от лоши новини, които не са по нашия нрав. Уви, това е светът днес и ние сме част от него, не можем да избягаме... Но нека има такива празници и да се опитваме всеки ден да го превръщаме в някакъв празник, за да се усмихваме. Ще разкрия, че обмисляме подобна акция да има и за 1 юни, но всичко ще се обсъжда тепърва.

Каква е за теб емоционалната част от всичко това, което се случи?

Радвам се, че бях част от организацията и от събитието, защото виждайки очите на тези деца, очите на плевенчани по улиците, наистина вярвам, че успяхме да вкараме в сивия град една страхотна багра от хиляди усмивки. Незабравими са моментите, в които ние призовавахме хората, разбира се, който иска, въпрос е на възможност, да постави нещо в урната, която возехме на УТВ-то. Бях приятно изненадан, че много случайни хора оставяха по 20 и 50 лева. Явно скептицизмът на българина, че може да е прецакан, по някакъв начин изчезна, виждайки ни всички нас обединени.

Очакваш ли и в други градове да последват примера ви?

За мен ще е изключителна чест, ако заразим и други мотористи в страната. Ако това се случи, сме шампиони. Ще ми е много по-любопитно обаче едни 240 души да покажат своите сърца. Както и управляващите от Община Плевен. Даже ще очакваме и техните предложения да го направим още по-мащабно догодина. Но наистина ще ми е интересно да видим и едни други хора да покажат добрината си. Какво по-хубаво от това господата от 43-ото народно събрание да излязат с костюми на дядо Коледа и пред парламента да раздават подаръци?!