Свидетел на кървавата катастрофа край Плевен на Бъдни вечер: Това беше някакъв кошмар

Загиналият е 24-годишен, все още няма информация за състоянието на ранените

"Това беше някакъв кошмар... Бях на колоната коли и близо половин час се опитвахме да помогнем с каквото можем. Шофьорът на БМВ-то беше буквално смлян. Младо момче, мир на праха му. Чухме от полицаите, че при удара най-вероятно си е счупил врата. Не е усетил нищо и е загинал на място. Имаше пострадало и малко дете, не разбрахме от коя кола е. Много кръв и много автомобилни части по пътя. Беше като на филм. После пристигна дознател, а шофьорите бяхме насочени да използваме пътя през с. Крушовица", разказа Пламен Ангелов за Plevenutre.bg, свидетел на кървавия инцидент на Бъдни вечер на главния път между Долни и Горни Дъбник.

По първоначални данни загиналият на място е младеж на 23-24 години, който нямал никаква вина за ПТП-то. На този етап от полицията обаче все още няма официална информация за зверската катастрофа, отнела живот в навечерието на най-светлия християнски празник. Ще очакваме подробностите в утрешния бюлетин на МВР, за да научим и какво е състоянието на останалите пострадали.

Това, което знаем засега е, че челният сблъсък е бил между БМВ с ловешка регистрация и "Фолксваген" със софийска и е станал към 18.30 часа на 24 декември. По непотвърдена информация "Фолксваген"-ът тръгнал да изпреварва и навлязъл в насрещното платно, като така предизвикал трагичната развръзка. Пострадали са и спътниците на загиналия шофьор - става дума за трима мъже и една жена. Възможно е в това число да влизат и пострадали от "Фолксваген"-а.

Друго БМВ пък излетяло от пътя в опита си да избегне пръсналите се от удара части между двете коли. Шофьорът спукал гума и напуснал пътното платно, но за щастие е невредим.