Плевенчанин е предизвикал кървавата катастрофа на Бъдни вечер, при която загина 24-годишен

От полицията излязоха с официална информация за инцидента на пътя край Плевен

От плевенската полиция излязоха с подробностите около кървавата катасторфа на 24 декември, за която единствено Plevenutre.bg писа през последните дни. Припомняме, че инцидентът стана около 18:30 часа на главен път, между град Долни Дъбник и село Горни Дъбник.

Според информацията на МВР водачът на "Фолксваген Крос Поло" – 28-годишен от Плевен, при движение в посока Плевен се е блъснал в насрещно движещ се лек автомобил "БМВ", собственост и управляван от 24-годишен от град Луковит. И двата автомобила напуснали пътното платно. "БМВ"-то се ударило в крайпътно дърво, а "Фолксаваген"-ът се преобърнал в крайпътна канавка. Вследствие на произшествието на място е починал водачът на "БМВ", а спътниците му – 24-годишна, 20-годишен и 26-годишен, и тримата от град Луковит, са получили счупвания в областта на главата - челюст, нос, околоочна област. На водача на "Фолксваген“ е взета проба за употреба на алкохол и резултатът е отрицателен.

Уведомен е дежурен прокурор при ОП – Плевен. Извършен е оглед на местопроизшествието. Образувано е досъдебно производство.

Припомняме, че в инцидента пострада и трета кола, която в опит да избегне пръсналите се автомобилни части също е излетяла от пътя. За щастие водачът й е останал невредим.