Плевенско заведение постави надпис "Цигани НЕ!" на входа си

Наложената забрана предизвика словесна война между българи и роми във Фейсбук

Плевенско заведение влезе в хрониките на националните медии, а причината е поставен на входната врата надпис "Цигани НЕ!", съобщава сайтът Flagman.bg. На страницата на въпросното заведение във Фейсбук се води ожесточена словесна война между българи и роми заради наложената забрана, оприличена като форма на расизъм, добавят от информационното издание.

Повечето от хората, които коментират снимката, обаче не виждат нищо расистко и дори подкрепят решението.

"Собственикът е в своя имот и може да пуска или не който си иска! Поздрави за този българин, който не се страхува да изкаже открито мнението си за тази паплач, която поим, храним и плащаме тока с години наред!“, коментира участник в импровизирания форум.

"Какво абсурдно има в това? Мрете всички Вие лицемерни борци за равенство и толерантност! Аз съм българин, плащам 1500 лв. данъци на месец и си гледам семейството, спазвам законите и обичам България. Няма да ми казвате Вие, че един циганин струва колкото мен и трябва да го търпя около себе си, докато си почивам с децата си. Хелзинкският комитет очаква вашите оплаквания. Само се легитимирайте преди това, за да можем да ви открием. България над всичко“, добавя друг.