Що е то снегорин и има ли почва у Плевен?

Кметът Спартански недоволен от снегопочистването, лека катастрофа край галерия "Илия Бешков" в следобедните часове

"Снегът отново ни изненада" е най-често срещната реплика през последните часове във Фейсбук. Плевенчани масово споделят снимки на непочистените улици, но най-фрапантното е липсата на снегорини. Oказва се, че те са изключително "рядък вид" и всеки, който днес е видял такова "чудо", трябва да бъде особено горд.

"Към 16 часа снегопочистването не задоволява нито мен, нито гражданите на Плевен. И със сигурност така няма да я караме!", закани се кметът Георг Спартански на своя фейсбук профил. Остава загадка за гражданите защо просто не е звъннал няколко телефона, за да постави на място хората, отговорни за непочистения Плевен през днешния ден. По наша информация утре сутринта ще има среща между него и отговорните за снегопочистването (или по-скоро за липсата на такова).

Снежнобелият Плевен със сигурност е красива гледка за всички, но не е нормално пътищата да бъдат в такова състояние. И то при положение, че синоптиците обявиха валежите дни по-рано. Повече от ясно е, че дружествата, с които са сключени договори за зимно поддържане на общинските пътища и уличната мрежа, дължат обяснение. Тежка е ситуацията в целия плевенски регион, ако се съди по десетките сигнали, които получаваме през днешния ден.

Остава да се запитаме що е то снегорин и има ли почва у Плевен? В областта работят 52 комбинирани машини за почистване на снега. Поне това заяви директорът на Областното пътно управление (ОПУ) инж. Ивайло Денчев пред БТА.

Лека катастрофа край галерия "Илия Бешков" в следобедните часове

Лека катастрофа е станала в следобедните часове край галерия "Илия Бешков". Лек автомобил се е спускал от 9-ти квартал и не спазил пътния знак, според който трябва да пропусне движещите се по пътя с предимство. Така се ударил в друга кола, но за щастие ПТП-то е било леко и няма пострадали.