Продължава кампанията по събиране на средства за лечението на Влади

Да помогнем на 25-годишния плевенчанин за рехабилитацията в болница Гювен Анкара

Кампанията за събиране на средства за лечението на Владимир Петров продължава, информираха близките му във Фейсбук. Както Plevenutre.bg писа нееднократно, пострадалият в катастрофа преди почти 4 години млад плевенчанин е на прага на нов етап от възстановяването си, който трябва да протече в болница Гювен Анкара.

Припомняме, че бе направено запитване относно рехабилитация на роботизирано устройство за Влади в лечебното заведение в Турция. Водещи специалисти разгледаха видеофайловете и медицинската документация, която близките на момчето изпратиха. Тяхното становище бе, че Владимир е подходящ за рехабилитация на роботизирано устройство Локомат /ортопедичен робот, който изправя на крака парализирани или трудноподвижни хора, подпомага движенията при ходене/, също така за спастичността на мускулатурата могат да бъдат направени допълнителни процедури, които ще допринесат за по-бързото и пълноценно подобряване на състоянието му.

Получената предварителна оферта-проформа за 20-дневна терапия, която трябва да се проведе при първия курс на лечението на Влади, е на стойност 9000 долара. След преглед от проф. д-р Дениз Евджик, ще бъде изготвен конкретен план за лечение, което означава, че стойността на лечението също може да се промени с малки разлики.

В началото на декември пък Мерелин Хасанова, която е представителка за турската болница "Гювен" в България, се срещна с Влади и семейството му и също им вдъхна кураж и надежда.

"Нова година - нов късмет! Владимир днес, а пък и всеки ден, се старае много и работи много! Повярвайте, този млад човек на 25 години, който почти 4 години е вкъщи не е спрял да вярва в себе си! Нямаме си на представа какво значи да си изцяло зависим от другите за всички битови нужди и всякакви такива! Да стоиш в един хол - да гледаш телевизия и да стоиш пред компютъра, когато си почиваш след рехабилитация. Това е нечовешко, но трябва да се преборим и да излезем от тази ситуация. Помогнете му да излезе от къщи!", призоваха близките му на страницата Да помогнем заедно на Влади.

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА В ЛЕВА:

Първа Инвестиционна банка (Fibank)

IBAN: BG33FINV91502015516166 Титуляр - Галин Василев Петров