Две катастрофи с пияни шофьори през изминалата нощ в Горник и край Койнаре

Единият шофирал с 3,21 промила, забил се в сграда

Рано тази сутрин служители на РУМВР – Червен бряг при посещение на две ПТП без пострадали, установили, че водачите са шофирали в нетрезво състояние. Това информира плевенската полиция.

Сигнал за първия инцидент е постъпил около 01:40 часа. При посещение на местопроизшествието в село Горник е изяснено, че 30-годишен местен жител, като водач на лек автомобил "Рено Меган" при движение с несъобразена с пътните условия скорост е загубил контрол и се е блъснал странично в циментова ограда. Проверка с техническо средство "Дрегер-7410" е показала концентрация на алкохол - 3,21 промила.

Вторият инцидент е настъпил около 04:20 часа на пътя между село Чомаковци и град Койнаре. Установено е, че 26-годишен от Койнаре, като водач на лек автомобил "Опел Вектра" при движение с несъобразена с пътните условия скорост е излязъл извън пътното платно вляво по посоко на движението и се е блъснал в крайпътно дърво. От извършената проверка с техническо средство "Дрегер-7410", пробата е показала концентрация на алкохол 1,22 промила. Издадени са талони за медицинско изследване. Уведомен е районен прокурор.

По случаите са образувани бързи производства. За престъпления по чл. 343 „б“, ал.1 от НК продължава работа разследващ полицай.