43 корпоративни декларации подадени за 3 дни в офис на НАП Плевен

Корпоративните декларации вече се подават по електронен път

Годишните декларации за облагане с корпоративен данък вече могат да се подават по електронен път, съобщават от НАП. Услугата функционира от началото на седмицата, а до момента чрез интернет са подадени 1 278 корпоративни декларации. В офис на НАП Плевен за три дни са приети 43 броя декларации по чл.92 от Закона за корпоративното облагане подписани с електронен подпис. Най-много подадени е-декларации за облагане с корпоративни данъци има от София – 325, следва ги Пловдив със 164.

Срокът за подаване на годишните декларации за облагане с корпоративни данъци е 31 март. Това е и срокът, в който трябва да се плати дължимият корпоративен данък, след приспадането на направените авансови вноски. Фирмите, които подадат декларациите си по електронен път ползват 1% отстъпка от дължимия годишен корпоративен данък (но не повече от 1000 лв.). Тази отстъпка се ползва, само ако и данъкът е внесен в срок до 31 март 2016 г.

Плащането на задължението към хазната може да стане във всяка банка с попълване на вносна бележка за плащане към бюджета. Други вариант за плащане са с пощенски запис или чрез интернет.

Неподаването на декларациите се санкционира, като минималната глоба е 500 лева за юридическото лице и 200 лева за управителя на фирмата.

Повече информация за декларирането и плащането на данъци и осигуровки има на сайта на НАП www.nap.bg. Допълнителна информация и телефонни консултации, клиентите на НАП в Плевен могат да получат на номер 064/898336 в офиса и на цената на градски разговор в кол центъра на приходната агенция. Номерът е 0700 18 700 .Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"