Кристиян Григоров пред Plevenutre.bg: Амбициран съм да стана част от първия тим на Лудогорец

Ръководството на Спартак оставило футболистите без пари за празниците

Както Plevenutre.bg вече писа, Кристиян Григоров е поредното име, което си тръгва от Спартак (Плевен). Бранителят прави крачка напред в кариерата си, преминавайки в тима на Лудогорец. Той ще подсили втория състав на "орлите", но пред него остава отворена възможността да намери място и в първия отбор. Доволен ли е от трансфера? С какви чувства напуска Спартак? Ето какво сподели 25-годишният футболист.

Кристияне, честито. Вече официално може да обявим, че си част от Лудогорец. Как се стигна до трансфера?

Да. Обадиха се и ме попитаха дали искам да стана част от Лудогорец. Следяли са ме около 5-6 мача и знаят всичко за мене. Не се чудих много. Предложиха ми добри условия. В момента там се работи на много високо ниво. Решили са аз да съм първият вариант за централен защитник за втория отбор, но с цел развитие за първия отбор.

Амбициран ли си да се пребориш за място в шампионския състав?

Амбицията е много голяма, защото се работи на изключително високо ниво в Разград. В момента това е най-добрият български отбор и се работи много професионално.

С какви чувства напускаш Спартак?

Напускам с донякъде немного добри чувства спрямо ръководството, защото бяхме излъгани за празниците и не ни дадоха никакви пари. Имаме да взимаме две заплати. Като цяло и кметът ни подведе, когато ходихме при него. Получихме уверение, че до 15 декември ще си получим всичко, но се получи така, че изкарахме Коледа и Нова година без пари. Което очаквано доведе до напускането на лидерите, към които имаше предложения от други отбори, в които се работи по-сериозно. Няма как да загърбим 2-3 заплати и да започнем пак на чисто.

Следиш ли случващото се сега около Спартак покрай "новия стар" спонсор и непрестанно прокламираните амбиции?

На приказки много хора са силни, но дела трябват. Дано има нещо позитивно в цялата история, но аз не вярвам много. Лично аз, обаче, винаги съм готов да помогна на Спартак с каквото мога. Изказвам голяма благодарност и към феновете, че ме подкрепяха през цялото време, скандираха името ми... Поклон пред публиката на Спартак.

Как ти се струва ситуацията в "А" група без ЦСКА, Локо (Сф), евентуално и Литекс...

Не е същата "А" група, която беше преди една година. Без тези отбори има много по-малко дербита. Така се случва, че в момента за титлата се борят само два отбора, което прави шансовете на Лудогорец да стане шампион по-големи.