Параолимпиецът Михаил Христов се включи в мега тест за “Годишните автомобилни награди 2015”

Трикратният световен шампион на дълъг скок скоро започва сериозна подготовка за новия сезон

Параолимпиецът Михаил Христов се включи в мега теста на автомобилите, номинирани в конкурса "Годишни автомобилни награди 2015” на списание BBC TopGear България. Автомобилите са разделени в 12 категории: Мини, Компактни, Хотхеч, Семейни, Лимузини, Купета и кабриолети, Ванове, Пикапи, Компактни SUV, Големи SUV, Електрически и Хибриди.

Зад волана шанс да седнат имаха редица известни българи. На базата на техните оценки и тези на читателите на списание BBC TopGear България ще бъдат избрани и победителите. Читателското гласуване продължава на сайта http://caroftheyear.bg/. Призьорите ще бъдат отличени на официалната церемония на 27 януари.

Михаил Христов, който преди година се надбягва с кола и пистов мотор, бе сред избраните да тестват и да оценят най-новите модели автомобили, дебютирали на пазара през 2015-та. Мащабната селекция на спортни возила му донесе много адреналин и положителни емоции. Трикратният световен шампион на дълъг скок скоро започва сериозна подготовка за новия лекоатлетически сезон.

Припомняме, че през октомври 2015-та вдъхновяващият спортист спечели златен медал в дългия скок на Световните игри на Международната федерация на спортистите с ампутации и инвалидни колички в Сочи. Възпитаникът на Петър Дачев се приземи на 6.52 м в категория F46 и покри норматива за параолимпийските игри в Рио де Жанейро. 2016-та се очертава да е изключително важна в кариерата на Михаил Христов и той е амбициран да изкачи нов върхове.