Кървавата драма между братята от село Ясен влиза в съда

Бахтияр и Илиас се скарали за шише ракия, баткото наръгал братчето си в гърба с кухненски нож

Окръжна прокуратура – Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 24-годишен мъж за опит умишлено да умъртви брат си - престъпление по чл.115, вр. чл.18, ал.1 от НК.

Обвинението срещу Бахтияр М. е за това, че на 24 ноември 2015 г. в с. Ясен, обл.Плевен се е опитал умишлено да умъртви Илиас К. на 20 години, като деянието било довършено, но не са настъпили исканите от дееца общественоопасни последици.

Обвиняемият Бахтияр живеел в с. Ясен и на 24 ноември отишъл в гр. Плевен да даде кръв срещу заплащане. За това получил 20 лв. и се върнал обратно в с. Ясен. Там, придружен от свой приятел, купили вино с изкараните пари и заедно се прибрали в дома на обвиняемия. По-късно при тях дошъл братът на обвиняемия Илиас, придружен от няколко приятели. Всички се веселили и употребили значително количество алкохол. Преди полунощ между двамата братя възникнал конфликт за шише ракия. Обвиняемият Бахтияр се ядосал и решил да убие брат си. Взел от масата кухненски нож и нанесъл удар с него в гърба на Илияс, след което невъзмутимо отново седнал на мястото си и продължил да пие алкохол. Пострадалият бил откаран в Спешна помощ, опериран по спешност и в резултат на оказаната му медицинска помощ животът му бил спасен.

Разследването е приключило за по-малко от два месеца. Обвиняемият е с взета постоянна мярка за неотклонение задържане под стража. Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд- Плевен.